Marknadsföring kan ske på otroligt många olika sätt. Allt från att ha en person på gatan som delar ut flygblad till digitala plattformar som lockar kunder. Det finns egentligen inga dåliga sätt att göra reklam, eftersom det handlar om att få spridning och synas. En riktigt usel reklamkampanj kan ibland få mer exponering än en påkostad och bra kampanj. 

En gatupratare kan ibland få betydligt mer genomslagskraft än  en hemsida. Det betyder dock inte att man ska skippa de  möjligheter som internet erbjuder. Ett utmärkt sätt att  marknadsföra sig själv är att köpa annonsplats i stora  dagstidningar online. Så gör stora företag och det blir också  allt vanligare att se reklam för casinon på detta vis. Klicka här  om du vill se ett exempel på en marknadsföringskampanj som  är bra gjord och som når många läsare. 

Andra annonsplatser

Kanske finns det en lokal idrottsförening som spelar matcher då och då? Deras matchprogram är en mycket bra plats att använda om man vill synas utan att skapa stora annonser. Det räcker ofta då med en logga och ett firmanamn, och är det lokal anknytning så är sannolikheten hög att dina potentiella kunder känner igen namnet direkt.

Även dagstidningar i pappersform är bra platser för annonser. Det kan vara lite mer kostsamt, men eftersom en dagstidning läses av fler än en person så är det väl värt den kostnaden. En miljon dagstidningar kommer i genomsnitt att läsas av 3 miljoner människor, då i stort sett alla som köper en tidning kommer att låta andra läsa den. 

Datorspelsbranschen är en guldgruva

Om dina tjänster eller produkter riktar sig mot en specifik grupp som också gärna spelar spel på datorn eller konsol så har du en gyllene chans. Idag är spelbranschen på uppsving och alla behöver de en injektion med pengar för att utveckla sina spel. Att då köpa plats inuti spelet är otroligt effektivt.

Se bara på spel som GTA som nått många miljoner spelare, eller Counterstrike CS:GO som till och med streamas live. Får du en möjlighet att placera ditt produktnamn i ett spel så ta chansen direkt, det är värt varje krona. 

Less is more

"Med mördande reklam kan man sälja allt!" Stämmer det verkligen? Nej, det tycker inte vi. Vi säger istället att bra reklam kan sälja allt, och det innebär att man satsar på kvalitet framför kvantitet. Skapa bra annonser så säljer du bättre.