Hej på er igen! Nu har jag haft lite semester och tagit det lugnt, så nu saknar jag verkligen att blogga! Jag har sett lite nya reklamfilmer och börjat intresserat mig mer och mer för hur de funkar bakom. Ni har kanske sett den klassiska filmen med flera tusen studsbollar som far ner för gatan i San Fransisco? Sony gjorde en stor insats med just den filmen och jag insåg härom dagen att de också hade en bakom-scenerna-film. Tyvärr sade det inte så mycket om hur de gjorde, mer än at de fyllde en container med massa studsbollar och körde efter med en bil med kamera på.

Nu börjar jag fundera mer på hur man egentligen lyckas göra jippon, om man kallar det så, och dessutom får det att funka. Det måste vara en riktigt stor operation med en hel del resurser och stort team för att det ska flyta på och bli genomförbart. Tänk bara på arbetet att samla upp alla studsbollarna sen!

Så hittade jag en annan häftig reklamfilm från Sony. Den heter “Foam City” och här fyller de gatorna med skum. Tänk dig ett skumparty som vissa nattklubbar ibland har, fast mycket mycket större, ute på gatan. Här nedan ser du reklamfilmen.

Även här får jag många tankar i huvudet. Måste de förvarna för detta? Visst måste de väl stänga av vägarna, annars kommer det ju bli trafikkaos! Hur lång tid tar det egentligen att ställa allt iordning? Jag tänker att det ju säkerligen tar ett tag att skapa en sån stor mängd skum som de frigjorde precis i början. Sen tar det säkert lite tid att få upp skummaskinerna uppe på husen, de som öser ut skum på gatan.

Och städningen kan ju inte vara lätt. Man kan ju hoppas att de inte har något miljöfarligt ämne som skapar skummet, för det hade ju varit lite synd. Jag kan tänka mig att det är någon form av såpa eller liknande, som inte påverkar naturen så mycket. Men det blir nog svårt att få bort allt efter att de är klara ändå. Regnar det så blir nog mycket bortsköljt förstås, men det som inte försvinner med regnet får man spola bort.

Det kanske låter gnälligt det här, men det är inte alls meningen. Det är helt och hållet en massa funderingar över hur stort det här faktiskt är, när man ska göra en operation i den här storleken. Alla förberedelser för att få själva utförandet perfekt, att hålla koll på allt under inspelningstiden och sen att plocka iordning allt igen. Det är nog ganska maffigt att väl stå där när en våg av skum kommer farande ner. Tänk att göra detta i lite mindre skala, hemma. Det hade kunnat blir riktigt häftigt det också!